Monday, 3 July 2017

Kerja Yang Berlambak

Haluuu, weiiii banyaknye kerja aku yang tak siap lagi..gara2 nak cuti raya semua buat ala kadar aje..now merasa lah aku sengsara nak cover kerja..dah lah guru besar aku ni boleh tahan cerewet..nak itu nak ini sepantas kilat..aku ni siput sedut jalan leklok2...aduhaii..nasib2..

tapi aku nak meluah lagi harini..guru besar aku tu mmg sesuatu sgt..korang bayangkan eh..kpm dah tetapkan 23 Jun tu sebagai cuti berganti supaya guru2 dpt balik raya awal..tapi Gb aku wat kepala sendiri and minta semua cikgu muslim untuk amik CRK..whatttt rugi kot amik crk...benda tu kena bayar masa pencen..hmmm..alasan dia sbb sekolah kami SJKC so tak terlibat dgn cuti...ye ye sgt...ko je yang pelik..kejam okkk...

tak dinafikan cabaran mengajar sekolah cina ni bkn calang2..mmg hati kena kental..setakat diperlekehkan dan dipandang sebagai bangsa pemalas mmg jadi makanan harian. Tapi alhamdulillah aku dan kwn2 mmg perform sehabis baik..sampai pentadbir pun tak ade sebab nak bagi markah prestasi rendah..now semakin sado aku duduk sekolah ni..cekal fizikal dan mental gitu..

BDW kalau ada siapa2 terbaca blog sendu aku ni kan..aku minta tlg sgt korang doakan urusan permohonan tukar aku berjaya ok..aku nak pindah duk ipoh..dekat sikit ngn laki aku..pastu nak masuk SK balik..berkhidmat untuk bangsa sendiri mmg jd idaman aku..menunggu result keluar bulan oktober ni..kalau tak dpt kena tunggu another result which is in january..please pray for me guys, being far away from husband and family is not an easy..hopeful October, please be nice!

xoxo
-twentytwo